من رزیدنت یک دوره تخصصی دندانپزشکی در ایران هستم، صلاح است انصراف داده و مهاجرت کنم؟

انصراف از دوره تخصصی دندانپزشکی به امید ادامه تحصیل در آمریکای شمالی توصیه نمیشود. صرفنظر از زحمتی که شما کشیده اید تا موفق شدید از سد امتحان تخصص گذر کنید، دلایل دیگری هم هست که شما را میتواند جهت اتمام دوره تخصصی در ایران مصمم تر کند.

دوره های تخصصی در ایران، جز جراحی، حدود ۳ سال (۱ سال کم یا زیاد) طول میکشند. همانگونه که قبلاً ذکر شد، چنانچه شما امروز تصمیم به مهاجرت بگیرید، در بهترین حالت حدود 1 تا 2 سال زمان دارید تا بطور مناسب مقدمات آنرا فراهم کنید. لذا بفرض هم که رزیدنت سال یک باشید، تا زمانی که قطعاً بتوانید مهاجرت کنید، دوره تخصصی شما تقریباً رو به اتمام است. پس چه بهتر که زمانی که پا به آمریکا میگذارید، دوره تخصصی خود را تمام کرده باشید تا چیزی را از دست نداده باشید. آنچه مسلم است، برخلاف آمریکا، در ایران هر کس که وارد دوره آموزشی شود، اگر مشکل جسمی، هوشی یا عاطفی نداشته باشد، قطعاً دوره را خوب یا بد، تمام خواهد کرد. حتی من توصیه میکنم که در امتحان بورد ایران شرکت کنید و پس از قبولی در بورد، در صورتیکه همچنان احساس نیاز کردید، به آمریکای شمالی مهاجرت کنید. مدرک تخصص ایران گرچه از نظر قانونی ارزشی در آمریکا ندارد (منظور اینکه نمیتوانید با آن برای پروانه کار اقدام کنید و غیره)، اما راه شما را برای ورود به دوره های تکمیلی و تخصصی بمراتب هموارتر خواهد کرد. چنین مدارکی برای کمیته ثبت نام دوره های تخصصی بسیار جذاب بوده و امتیاز بالقوه خوبی محسوب میشود. پس با توجه به اینکه اصل زحمت تخصص را کشیده اید، لطفاً همت کرده و دوره را تمام کنید و بعد از قبولی در بورد تخصصی ایران، در صورت نیاز مهاجرت کنید.

شما اگر انصراف دهید، با مدرک دندانپزشکی عمومی وارد آمریکا میشوید و قاعدتاً باید دوره تکمیلی را طی کنید که حداقل 3 سال زمان میبرد (یک سال زمان برای قبولی و 2 سال هم طول دوره) و قبولی مستقیم در تخصص هم چیزی نیست که بتوانید روی آن حساب کنید و همانگونه که قبلاً توصیه کردم، نباید محور برنامه ریزی شما باشد. زحمت بسیار و شانس بسیاری لازم است تا بتوانید آنچه را که هم اکنون کسب کرده اید و برای شما نقد است، مجدداً در آمریکا تکرار کنید. اگر واقعاً قصد مهاجرت دارید، برنامه ریزی برای آنرا از هم اکنون میتوانید شروع کنید و در حین دوره تخصصی، مقدمات لازم را فراهم کنید تا پس از پایان دوره، زمان سوخته خود را بحداقل برسانید. مطالعه برای بورد عمومی آمریکا و قبول شدن در آن، امتحان تافل، ارزشیابی مدارک و غیره، همه و همه زمان میبرد. علاوه بر این، شما هر سال که برای دوره های تکمیلی یا تخصصی اقدام کنید، در آمریکا رسم بر این است که سال بعد وارد دوره میشوید (بعنوان مثال، شما اگر در تابستان امسال اقدام کنید و ان شاء الله قبول شوید، در تابستان سال بعد دوره شما شروع میشود). علاوه بر موارد ذکر شده، لطفاً در نظر داشته باشید که شما با یک دندانپزشک عمومی فرق دارید. دندانپزشک عمومی که در دوره تخصصی در ایران قبول نشده، چیزی برای از دست دادن ندارد، بهرحال موفق نشده یا اینکه نخواسته، نتوانسته از سد امتحان تخصص بگذرد و برای همین با شما فرق میکند. اگر شما از دوره تخصصی انصراف دهید، بار روانی این تصمیم، شما را در طول این راه طاقت فرسا رها نخواهد کرد. چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی!

در یک جمع بندی میتوان نتیجه گیری کرد که انصراف از دوره تخصصی در ایران به امید ادامه تحصیل در آمریکای شمالی، جز بدلایل سیاسی یا خانوادگی، غیرمنطقی، غیر اقتصادی و غیر قابل توجیه میباشد و توصیه میشود تا رزیدنت در حالیکه مشغول تحصیل در دوره تخصصی میباشد، در صورت نیاز اقدامات لازم جهت ادامه تحصیل را انجام دهد، ولی اصل مهاجرت را به بعد از قبولی در امتحان بورد تخصصی در ایران موکول کند.