لطفا نظر خود را در رابطه با دوره های مخصوص دانشجویان خارجی دانشگاه نیویورک اعلام کنید

چند روز پیش یکی از دوستان که تازه از ایران آمده بود، به اطلاع رساند که دوره هایی مخصوص دندانپزشکان غیر آمریکایی توسط دانشگاه NYU طراحی شده است که در رشته های مختلفی چون اندو، ارتو، پریو و غیره به تربیت دندانپزشکان غیرآمریکایی میپردازد. با مراجعه به وب سایت مربوطه در http://www.nyu.edu/dental/academicprograms/international/index.html

 لازم دانستم اطلاعات کسب شده را در اینجا ذکر کنم:

۱. این دوره ها جزو دوره های مورد تأیید ADA بشمار نمیروند (به عبارت دیگر ADA Accredited) نیستند. مفهوم این جمله این است که مدرکی که در پایان دوره به دانشجو ارائه میشود، در کشور آمریکا بعنوان تخصص شناخته شده نیست. من اطلاعی از اینکه وزارت بهداشت ایران این دوره ها را بعنوان دوره تخصصی ارزشیابی میکند یا خیر ندارم.

2. دوره های ارائه شده، جز برای رشته جراحی که یک یا دوساله میتواند باشند، برای سایر رشته ها یک ساله است. با توجه به قانونی که وزارت بهداشت ایران تصویب کرده مبنی بر اینکه “دوره های خارج کشوری که طول دوره کمتر از دوره مشابه در ایران باشد، ارزشیابی نخواهد شد”، ارزشیابی شدنشان در هاله ای از ابهام قرار دارد. حتماْ قبل از ثبت نام در این دوره (یا دوره های مشابه) در صورتیکه قصد داریدپس از پایان دوره به ایران بازگردید از اداره ارزشیابی مدارک وزارت بهداشت اطلاعات لازم را کسب کنید.

3. در این دوره ها، بر خلاف آنچه که قبلاً تصور میکردم، دانشجو میتواند مستقیماً در درمان بیماران شرکت کند و اجازه کار بر روی آنها را خواهد یافت. لازم بذکر است که در دوره های مشابهی که در برخی دانشگاههای دیگر برقرار است (مثل دوره های Preceptorship دانشگاه UCLA) حداقل بطور رسمی در وبسایت مربوطه عنوان شده که دانشجو اجازه کار بر روی بیمار را نداشته و تنها مشاهده خواهد کرد (گرچه که دوستانی که در این دوره ها شرکت کرده اند عنوان میکنند که این امکان را داشته اند تا به درمان بیماران بپردازند).

4. جهت ثبت نام در این دوره ها عنوان شده که متقاضی باید اجازه کار در کشوری غیر آمریکا را داشته باشد که گمان میکنم ارائه مدرک فارغ التحصیلی کافی باشد و ارائه پروانه دائم یا مطب لازم نباشد. سایر مدارک مورد نیاز، مدارک معمول چون توصیه نامه و غیره است بعلاوه تافل یا IELTS نیز لازم است تا ارسال شود.

5. هزینه دوره ها حدود برابر 50000 دلار در سال میباشد. توجه داشته باشید تا در محاسبه هزینه های مربوطه، هزینه زندگی را نیز در نظر بگیرید.

6. بدنبال قبولی در دوره، دانشجو فرم I20 دریافت میکند که بوسیله آن میتواند برای گرفتن ویزا اقدام کند.

بعنوان جمع بندی میتوان عنوان داشت که این دوره چیز جدیدی نیست. قبلاً مشابه این دوره در دانشگاههای کانکتیکات، UCLA و غیره با عناوینی چون Preceptorship، Fellowship یا  Advanced Programs تأسیس شده است. بهرحال آنچه مهم است اینست که این دوره ها از نظر ADA و احتمالاً از نظر وزارت بهداشت ایران بعنوان دوره های تخصصی شناخته نمیشوند و همانگونه که در بروشور مربوطه مطالعه کردم، هدف از طراحی این دوره ها آنست تا دانش متقاضی نسبت به رشته مورد نظر افزایش یابد و جایگزین دوره های تخصصی نیست. بنظر من این دوره ها برای کسانی که سعی دارند تا بطریقی وارد خاک آمریکا شوند، ایده آل میباشد. با توجه به اینکه این دوره ها مورد تأیید ADA نیست و ثبت نام در آنها تنها برای متقاضیان غیرآمریکایی مقدور میباشد، قبولی در آنها چندان مشکل نیست و بدینوسیله میتوان برای ویزا اقدام کرد. فایده دیگر ثبت نام در این دوره ها آنست که متقاضی میتواند از فرصت پیش آمده جهت شناساندن خود به هیأت علمی دانشگاه مورد نظر که احتمالاً اساتید دوره های تخصصی همان دانشکده نیز هستند، اقدام کند و با شناساندن خود به آنها، شانس قبولی مستقیم خود در رشته تخصصی مربوطه را افزایش دهد. همچنین عنوان دوره Fellowship میباشد که طبیعتاً این امکان را به متقاضی میدهد تا پس از بازگشت به ایران، استفاده تبلیغاتی لازم را در حیطه فعالیتهای درمانی خصوصی خود ببرد. از نظر مطالب آموزش داده شده و کیفیت آموزشی این گونه دوره ها، امکان اظهار نظر برای من وجود ندارد چون اطلاعی ندارم. آنچه مسلم است، بین این دوره ها و دوره های مورد تأیید ADA تفاوت وجود دارد و لازم است تا مد نظر شما قرار گیرد تا در برنامه ریزیهای خود دچار مشکل نشوید.